(خلق و دشمنان خلق کیانند) نوشته ببرک کارمل نشر شده در شماره 88 جریده پرچم Who are the people and the enemies of the people?

«به خاطر رنج‌های بیکران خلق‌های ستمدیده افغانستان» نام اثری‌ست از مجموعه نوشته‌ها، مقالات و برخی از سخنرانی‌های ببرک کارمل در بیش از 650 صفحه که در فاصله ماه حمل 1345 الی ثور 1349 در جراید ماندگار خلق و پرچم به نشر رسیده‌اند. البته که بیشتر مقالات و نوشته؜های ببرک کارمل پیرامون راه ها و وسایل تطبیق مرام دموکراتیک خلق است، بنابر این به جا است متن دری و پشتوی مرام دموکراتیک خلق را که در حقیقت امر طراح آن شخص ببرک کارمل می باشند در آغاز کتاب گنجانیده شده است.

ببرک کارمل از آغاز دوران جوانی و تحصیل، تا آخرین روزهای زنده گی شان در اوضاع و احوال مختلف کشور در نهضت آزادی‌بخش ملی و دموکراتيك وطن محبوب ما افغانستان به خاطر آزادی، دموکراسی و ترقی به‌طور پیگیر با روحیه انقلابی فعالانه اشتراك ورزیده است. مقالات، نوشته‌ها و سخنرانی‌های ببرک کارمل نقش روشنگرانه، رهنمایی کننده، ترویج کننده و بسیج کنندۀ مهمی را در جامعه ما ایفا نموده جوانان و زحمتکشان را به سلاح اندیشه‌های پیشرو و عصر مسلح گردانید. با در نظر داشت آموزه‌های ببرک کارمل تعداد کثیری از جوانان شهر و ده کشور ما در شرایط دشوار کار و مبارزه حل مسایل سیاسی و سازمانی را در برابر خود قرار دادند. از برکت همین نوشته‌ها بود که نقش و اثرگذاری ساختارهای سیاسی و روشنگری در جامعه ما ارتقا نمود و طرح وحدت عمل و اتحاد با تمام نیروهای ضد استبداد، ضد ارتجاع، ضد استعمار و امپریالیزم و ضد جنگ را در یک جبهۀ وسیع ملی مطرح بحث قرار داده و این امر مهم‌تریــن و اساسی‌ترین شرط پیروزی در مبارزه علیه ارتجاع داخلی و خارجی پنداشته شده و با پیروی از همین آموزه‌ها بود جریان دموکراتیک خلق توانست در طی مدت کوتاهی از چند حوزه کوچک مترقی به نیروی پرقدرت و متشکل در کشور ما مبدل گردند.

به قول هیأت رهبری آن زمان پرچمداران جریان دموکراتیک خلق افغانستان (شماره 66 مورخ 2 سرطان 1348): «ب. کارمل سال‌هاست که زندگی آگاهانۀ خویش را در راه تبلیغ و ترویج تئوری علمی، اندیشه‌های تابناک عصر – ایدئولوژی طبقۀ کارگر وقف و در امور سازمانی، مرامی، سیاسی و رهبری جریان دموکراتيك خلق افغانستان و فراکسیون پارلمانی آن در دوره دوازدهم شوری، تنظیم خط مشی استراتژیک و تاکتیکی جریان دموکراتیک خلق افغانستان بر مبنای اصول خلاق جهان‌بینی علمی و انطباق آن در شرایط جامعه افغانستان نقش اساسی و خلاقی داشته است.

ب. کارمل با ایمان راسخ و تزلزل ناپذیر و در چوکات اصول خلاق جهان‌بینی علمی و مطابق به شرایط افغانستان در جهت تأمین منافع و آرمان‌های والای زحمتکشان، در راه رشد و تکامل جریان دموکراتیک خلق افغانستان و در ارتقای سطح نشرات پرچم خلق – ناشر اندیشه‌های جریان دموکراتيك خلق افغانستان سهم بزرگی و فراموش ناشدنی داشته است.»

اکنون که این اثر به حیث بزرگ‌ترین مآخذ در مورد گذشته پرافتخارترین شخصیت سیاسی در تاریخ افغانستان در معرض استفاده پژوهشگران، تاریخ نگاران، دانش آموزان و نسل‌های آینده و بالنده کشور محبوب ما افغانستان قرار داشته که بازتاب دهنده بخش بزرگی از تاریخ ح.د.خ.ا. و چپ دیروز افغانستان هست، همچنان این اثر می‌تواند به حیث کتاب روی میز و رهنمای مبارزات دادخواهانه هر هموطن مبارز ما با در نظر داشت شرایط و در مطابقت به اوضاع و احوال حاکم دوران شان مفید و ارزنده واقع گردد.

باید یادآور شد که از همکاری‌های بی‌دریغ رفقا هر یک قاسم آسمایی، فرهاد بارکزی، مسعود حداد، ستار خوژمن، میر کارور، آریا صبور خوژمن، زلیخا پوپل و مارینا یارمل که در هنگام بازتایپ جراید پرچم زحمات فراوانی کشیده‌اند، یک بار دیگر قدردانی نماییم.

عمر فیض

 

زنده گی ، مبارزه و کار ببرک کارمل در گذرگاه تاریخ مستند Documentary history of Babrak Karmel’s life, struggle and work کتابخانه راه پرچم

 

(خلق و دشمنان خلق کیانند) نوشته ببرک کارمل نشر شده در شماره 88 جریده پرچم

——

«… بعضی دیگر ناشیانه بدون تحلیل علمی جامعه، مسایل تضادهای گوناگون را در کشور ساده کرده و در يك نسخه واحد به‌صورت دگم (جزمی) به طبقه بالا و پائین تصنیف می‌کنند (در حالی که اکثریت گویندگان آن‌ها نیز خود از طبقات بالا و مرفه‌الحال و متنفذين محلی‌اند و مضحک‌تر اینکه آن‌هم روی نقشه ارتجاع و امپریالیزم مسأله طبقه را در داخل جریانات مترقی با شدت بیشتر نسبت به برون جریانات مترقی دامن می‌زنند…»

«…گروهی دیگر تضاد میان اقوام و ملیت‌های کشور را که تضادهای فرعی و آشتی پذیر اند، جایگزین تضاد اساسی میان خلق و دشمنان داخلی و خارجی خلق می‌سازند. این نوع تصنیف‌ها از یکسو نیروهای مترقی و پیش‌آهنگ را از جنبش تجرید می‌کند و از سوی دیگر جنبش را به ناکامی مواجه می‌سازد…»