کتاب : سلام بر غم نویسنده: فرانسوا سازگان مترجم: جواهرچی

ســلام بـر غـم

نویسنده: فرانسوا سازگان

مترجم: جواهرچی

تهیه و ترتیب: رفیق قاسم آسمایی

 

فرانسوازساگان (متولد 21 جون 1935 – متوفی 24 سپتمبر 2004) با نام اصلی فرانسواز کوئیروز، نمایشنامه‌نویس، رمان‌نویس و فیلمنامه‌نویس فرانسوی بود. معروف‌ترین کتاب ساگال رمان او با نام سلام بر غم (1954) است آنرا که در نوجوانی نوشته است.

بر اساس این کتاب در سال  ۱۹۵۸ فیلم هم ساخته شده است.

مترجم کتاب، با جملات نغز معرفی کوتاهی در مورد محتویات کتاب نوشته است که هم جامع است و هم دلچسپ:

«(سلام بر غم) در قالب جملات شیرین و عبارات دلنشین نقاب از رخساره ها بر میگیرد، فساد را با عواقب دردناك آن چون زیباترین تابلوها به  تجسم در آورده و تخم هول و هراس را در دل هوشیاران بارور میسازد.

ناله ها و ندبه های نسل جوان را که در نهادشان انباشته شده است از اعماق دل های پردرد بیرون میکشد ، علل و اسباب را شرح داده، وصف مینماید .

عقده ها، کم بود محبت ، سستی ها و بی بندوباری های وحشتناک را که در تاروپود اجتماع و خانواده ها ریشه دوانیده است ، جان میبخشد و در برابر انظار نگران، نمایان میسازد.

پدران را هشدار میدهد، آنان را سرپرست و حامیان واقعی فرزندانشان دانسته و بهمین قرار آنان را مسئولین حقیقی در خطاها، لغزش های جوانان میداند .

فرانسواز ساگان ، زن جوان فرانسوی و نویسنده متفکر و غم زده قرن، بازیگران صحنه را به خود و خانواده خود اختصاص میدهد، بیدریغ هر آنچه بر او گذشت با عوامل تباهی و دگرگونی ها همراه میسازد و سپس تازیانه عبرت را بر سر اجتماع سرمست و خواب آلود، فرو میکوبد.»

 

 

 

 

 

 

 

حزب دموکراتیک خلق افغانستان
و
دولت جمهوری دموکراتیک افغانستان درگذرگاه تاریخ مستند

اهدا به آنهایکه خواستار تحقیق وتتبع مستقل و بیطرفانه در بارۀ تاریخ کشور اند.
صفحه انترنتی راه پرچم افتخار دارد که مجموعۀ از اسناد ، روزنامه ها، کتاب و… مربوط ح.د.خ.ا و دولت جمهوری دموکراتیک افغانستان را که طبع و نشر گردیده است همراه با یاداشت ها و دیدگاه ها و مقالات و پژوهش های داخلی و خارجی تقدیم شما نماید.
بازپخش اسناد حزبی ح.د.خ.ا ودولت جمهوری دموکراتیک افغانستان که حاوی اعلامیه ها، تصامیم وموضعگیری های دولت با اضافه خبرها وتحلیل های پیرامون اقدامات عملی آن دولت، در جهت خدمت به هموطنان است؛ میتواند منبع موثق ودقیق برای تحقیق وتتبع کسانی قرار گیرد که خواستار تحقیق وتتبع مستقل و بیطرفانه در بارۀ حوادث کشور اند.
ضرورت به یادآوری است که در نتیجه سقوط غم انگیز دولت در ثور سال 1992 و تسلط جهادی ها برمال و دارایی عامه و چوروچپاول موسسات دولتی، سبب گردید تا قسمت بیشمار اسناد، مدارک و نشرات دولتی وحزبی دوران کار وپیکار حزب و دولت از بین رفته و منابع بسیار مهم تحقیق و تتبع برای نسل های آینده ضایع و تنها به شکل پراگنده اینجا و آنجا بعضی مدارک و نشرات از چپاول در امان باقی بماند. راه پرچم به نوبه خود از همه موسسات وافرادی که این اسناد و مدارک را حفظ و همگانی ساخته و یا هم در اختیار ما قرار داده اند، صمیمانه اظهار شکران می نماید وموفقیت بیشتر آنها را در دریافت و همگانی ساختن آن خواهان است.
امیدواریم به کمک اعضای حزب وسایر هموطنان نیک اندیش، سلسله جستجو و دریافت نشرات و مدارک بیشتر را در این عرصه ادامه داده و یقیناً با دریافت آن، آنرا همگانی خواهیم ساخت.
همچنان امیدواریم بتوانیم به کمک رفقا ودوستان کلکسیون های سالهای بعدی روزنامه ها، جراید، مجلات وسایر نشرات جمهوری دموکراتیک افغانستان و اسناد ح.د.خ.ا را جمع آوری، تدوین ودر خدمت شما هموطنان گرامی وپژوهشگران تاریخ کشور قرار دهیم.
قابل یادآوری است که گرداننده های راه پرچم با تمام نیرو و درک مسولیت تا حال سعی نموده اند هرچه بیشتر در این زمینه فعال و موثرکار نمایند .

راه پرچم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**

….سلام-بر-غم