در گذشته های دور بخاطر دیدن و اجرای عملیات های جراحی در مفاصل بزرگ، مداخلات بطریقه باز انجام میشد که در بسیاری از موارد سبب رسیدن آسیب به سطوح مفصل و محدودیت حرکی مفصل پس از عملیات جراحی میشد. استفاده از آندوسکوپی تحول بزرگی را در جراحی مفاصل مختلف بدن بوجود آورد.
آرتروسکوپ به عنوان وسیلهای جهت تشخیص و معالجه اختلالات داخل مفصلی، باعث بهبود فعالیت مفصل پس از جراحی آرتروسکوپیک آن میشود و صدمات وارده به مفصل را که در جراحی باز ایجاد میشود؛ کاهش میدهد.
آرتروسکوپ یک وسیله تشخیصی و معالجوی است که توسط متخصصین اورتوپیدی در موارد مختلفی از آن استفاده میشود. با دیدن داخل مفصل میتوان مشکلات آنرا تشخیص داده و اقدام به معالجه جراحی بعضی از مفاصل از طریق آرتروسکوپ نمود. همه ساله در حدود چهار میلیون انسان در سراسر دنیا تحت جراحی آرتروسکوپی زانو قرار میگیرند.
داشتن معلومات در مورد آرتروسکوپ و اجرای عملیه آرتروسکوپی برای دوکتوران جوان ضرور است؛ زیرا با پیشرفت تکنالوژی در عرصه خدمات طبی، اجرای آرتروسکوپی از جمله مداخلات روزمره و روتین بشمار میآید. به همین منظور وظیفه و رسالت خود میدانم تا در این زمینه کمکی برای هممسلکان جوان نموده و مواد جدید آموزشی را بدسترس شان قرار دهم. در همین راستا، رساله حاضر با استفاده از معلومات مدرن طبی در دو فصل برای هم مسلکان عزیز تقدیم میگردد.
از محترم قاسم آسمایی و انتشارات راه پرچم که در تدوین و انتشار این اثر لطف رفیقانه نموده اند؛ تشکر مینمایم.
آرتروسکوپ-و-آرتروسکوپی-دوکتور-نثاراحمد-صدیقی